5 måder at behandle ED med ayurvedisk medicin

Læsetid: 5 minutter
Ayurvedisk medicin er en form for komplementær og alternativ medicin (CAM), der kan være nyttig til behandling af erektil dysfunktion (ED).

Ayurvedisk medicin er en form for komplementær og alternativ medicin (CAM), der kan være nyttig til behandling af erektil dysfunktion (ED).

Mennesker med ED har generelt svært ved at få eller opretholde en erektion for tilfredsstillende seksuel ydeevne, og ayurvediske læger har brugt planter til at behandle tilstanden i mere end 3 årtusinder.

Imidlertid understøtter få kliniske forsøg brugen af ayurvediske behandlinger til ED.

Fortsæt med at læse for at lære mere om de forskellige ayurvediske behandlinger for ED, og om de kan være effektive.

Ayurvedisk behandling

Ayurvedisk medicin er en form for CAM, som folk undertiden kalder Ayurveda. Det stammer fra Indien for tusinder af år siden og er et af verdens ældste medicinske systemer. I Indien er Ayurveda stadig en væsentlig del af sundhedsvæsenet.

Ayurvediske praktikere bruger kost, urtemedicin, motion, meditation, åndedrætsøvelser og fysioterapi blandt andre metoder. Målet med ayurvediske behandlinger er at rense og genoprette balance i sindet, kroppen og ånden.

Lægerne har afvist praktikken med ayurvedisk medicin mundtligt, men et par få skriftlige dokumenter er tilgængelige i dag.

I henhold til den ayurvediske litteratur udgør en unik kombination af rum, luft, ild, vand og jord hver person. Disse universelle elementer danner de tre energier:

 • Vata dosha
 • Pitta dosha
 • Kapha dosha

Når en person er utilpas, bliver deres energi eller doshaer ubalanceret, og ayurvediske praktikere vil behandle tilstanden ved at rebalansere doshaerne.

ED har mange årsager, og forskellige faktorer kan bidrage til en persons ED-symptomer. Når læger og traditionelle healere behandler ED, kan de bruge behandlinger, der virker på forskellige årsagsfaktorer ved seksuel dysfunktion.

Ashwagandha

Ayurveda-udøvere bruger Ashwagandha, også kendt som Withania somnifera eller indisk ginseng, til at styre psykogen ED. Mennesker med psykogen mandlig erektil lidelse har svært ved at få eller opretholde en erektil på grund af:

 • Seksuel angst
 • Frygt for fiasko
 • Bekymringer om seksuel præstation
 • Nedsat subjektiv følelse af seksuel ophidselse og glæde

I et klinisk studie i 2011 tog 86 mænd enten Ashwagandha rodpulver eller placebo i 60 dage. Forskerne valgte at studere Ashwagandha, fordi praktikere bruger det til styring af andre psykosomatiske tilstande.

Forskerne fandt ingen signifikant forskel mellem effektiviteten af ​​Ashwagandha og placebo-effekten.

Det samme forskerteam gennemførte en anden undersøgelse 3 år senere for at undersøge virkningen af ​​Ashwagandha på andre målinger af ED. Endnu en gang forbedrede Ashwagandha ikke seksuel funktion mere end placebo.

Vajikarana-terapi

Praktiserende mennesker tror, ​​at Vajikarana-terapi giver nyt liv i kroppens elementer og gendanner balance og sundhed. Tilhængere af ayurvedisk medicin mener, at disse formuleringer forbedrer det reproduktive system og forbedrer den seksuelle funktion ved at virke på hypothalamus og det limbiske system i hjernen.

Nogle mennesker tror, ​​at Vajikarana-behandling også kan mindske angst omkring seksuel lyst og ydeevne og endda øge nogle reproduktive hormoner. Undersøgelser af effektiviteten af ​​disse behandlinger er dog knappe og mangler videnskabelig nøjagtighed.

Vajikarana-terapi bruger hundreder af forskellige formler, der hver har flere forskellige ingredienser. Nogle Vajikarana-præparater til ED inkluderer:

 • vrihani gutika
 • vrishya gutika
 • vajikaranam ghritam
 • upatyakari shashtikadi gutika
 • medadi yog
 • Chlorophytum borivilianum, Asparagus racemosus og Curculigo orchioides

Forskere i Indien studerede virkningerne af tre ayurvediske behandlinger for ED.

Sammenlignet med ubehandlede kontrolrotter viste rotter, der modtog ekstrakter af Chlorophytum borivilianum, Asparagus racemosus og Curculigo orchioides, forbedrede erektioner. De viste også mindre tøven med at nærme sig hunrotter.

I en anden undersøgelse af rotter undersøgte forskerne virkningerne af en Vajikarana-formulering kaldet Pedalium murex Linn. Rotterne modtog enten denne urteekstrakt, sildenafil (Viagra) eller en placebo, og forskerne analyserede derefter deres seksuelle adfærd.

Rotterne, der modtog urtekstraktet, havde forbedret seksuel adfærd og erektion sammenlignet med placebogruppen. Selvom disse fund synes lovende, er yderligere undersøgelser af rotter og mennesker nødvendige for at bekræfte effektiviteten af ​​Pedalium murex Linn. om seksuel præstation.

Forskere har endnu ikke bekræftet effektiviteten af ​​disse urter til behandling af ED hos mennesker.

Cinnamomum cassia

En gruppe forskere fra Tyrkiet udførte laboratorieundersøgelser af Cinnamomum cassia (kanel) essentiel olie på prøver af erektilt væv fra mennesker og rotter.

Undersøgelsen viste, at essentiel olie kanel og dens primære komponent, kanelaldehyd, lempede det erektile væv fra både mennesker og rotter. Hvis denne effekt opstod i et virkelighedsscenarie, ville det sandsynligvis resultere i en erektion.

Imidlertid er yderligere undersøgelser på rotter og mennesker nødvendige, før læger kan anbefale brugen af ​​dette krydderi.

Folk skal bemærke, at det ikke er nødvendigt at sluge æteriske olier. I stedet kan en person inhalerer olien i aromaterapi eller fortynde den i en bærerolie og anvende den på huden.

Yoga

Ayurvedisk medicin inkluderer også yogapraksis. Udøvere mener, at folk, der vedtager en regelmæssig yogapraksis, måske kan føle sig mindre stressede og har forbedret det generelle reproduktive helbred. Folk kan ofte forbedre deres sexliv ved at reducere deres stressniveauer. På denne måde kan yoga hjælpe med at behandle mild ED.

En artikel i International Journal of Yoga gennemgik beviserne for mandlig reproduktiv sundhed og praksis med yoga. Ifølge forfatterne kan Kundalini yoga stimulere seksuel energi.

De bemærker også, at andre former for yoga, såsom moola bandha, bruger specifikke strækninger og bevægelser, der øger blodgennemstrømningen til bækkenet. Disse former for yoga kan hjælpe dem med ED.

Forskere har endnu ikke bekræftet virkningen af ​​yoga på ED i kliniske studier, og der er behov for yderligere forskning for at forstå virkningen af ​​denne praksis.

Andre planter

Der har været undersøgelser, der har modbevist virkningen af ​​nogle traditionelt anvendte urter til ED. Forskere i Indien studerede 30 indiske medicinske planter, som Ayurveda eller moderne videnskabelig litteratur har klassificeret som afrodisiaka. Undersøgelsen havde til formål at kontrollere, om disse planter inhiberede Rho-kinase 2.

Rho-kinase 2 er et kemikalie i kroppen, der spiller en rolle i dannelsen af ​​en erektion. Blokering af Rho-kinase 2 tillader erektilvæv at slappe af og blod for at indgrave penis for at skabe en erektion.

Af de 30 udvalgte planter forårsagede halvdelen forskellige grader af blokering af Rho-kinase 2. Terminalia chebula forårsagede den mest potent afslapning af isoleret erektil væv fra rotte.

Forskerne hævder, at følgende planter også kan hæmme Rho-kinase 2:

 • Butea frondosa
 • Syzygium aromaticum
 • Butea superba
 • Chlorophytum borivilianum
 • Mucuna pruriens

Resumé

Ayurvedisk medicin har eksisteret i årtusinder, men forskere skal endnu ikke bevise dens effektivitet i behandling af erektil dysfunktion.

Folk, der oplever ED, bør konsultere en læge, før de prøver ayurvediske behandlinger for at sikre deres sikkerhed.

Yderligere kliniske studier er nødvendige for at bekræfte både sikkerheden og effektiviteten af ​​ayurvediske behandlinger for ED. Mekanismen for virkning, dosering og interaktion med lægemidler eller mad ved ayurvedisk behandling er stort set ukendt.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler