Curcumin kan reducere kræft cellers produktion

Læsetid: 2 minutter
Et forskningshold fra Washington State University har udviklet et lægemiddelforsyningssystem ved hjælp af curcumin der hæmmer knoglecancerceller.

Et forskningshold fra Washington State University har udviklet et lægemiddelforsyningssystem ved hjælp af curcumin, som er den vigtigste ingrediens i krydderurkurkemejer, der med succes hæmmer knoglecancerceller, mens de fremmer vækst af sunde knogler.

Arbejdet kunne føre til bedre post-operative behandlinger for mennesker med osteosarkom, den næst mest udbredte årsag til kræftdød hos børn.

Forskerne, herunder Susmita Bose, Herman og Brita Lindholm udmærkede formandsprofessor i School of Mechanical and Materials Engineering, og kandidatstuderende Naboneeta Sarkar, rapporterer om deres arbejde i tidsskriftet, ACS Applied Materials and Interfaces.

Unge patienter med knoglekræft behandles ofte med høje doser kemoterapi før og efter operationen, hvoraf mange har skadelige bivirkninger. Forskere vil gerne udvikle mildere behandlingsmuligheder, især efter operation, når patienter prøver at komme sig fra knogleskader på samme tid, som de tager hårde lægemidler til at undertrykke tumorvækst.

Gurkemeje er blevet brugt i madlavning og som medicin i århundreder i asiatiske lande, og dets aktive ingrediens, curcumin, har vist sig at have anti-oxidant, antiinflammatorisk og knogledannende evner. Det har også vist sig at forhindre forskellige former for kræft.

Jeg vil have folk til at kende de positive virkninger af disse naturlige forbindelser. Naturlige biomolekyler afledt af disse plantebaserede produkter er billige og et sikrere alternativ til syntetiske lægemidler.

Susmita Bose, Washington State University

Når det tages oralt som medicin, kan forbindelsen imidlertid ikke optages godt i kroppen. Det metaboliseres og elimineres for hurtigt.

I deres undersøgelse brugte forskerne 3D-udskrivning til at opbygge støttestilladser ud af calciumphosphat. Mens de fleste implantater i øjeblikket er lavet af metal, kan sådanne keramiske stilladser, der mere ligner ægte knogler, en dag blive brugt som et transplantatmateriale efter knoglerecanceroperation. Forskerne inkorporerede curcumin, indkapslet i en vesikel af fedtmolekyler i stilladserne, hvilket muliggør gradvis frigivelse af kemikaliet.

Forskerne fandt, at deres system hæmmede væksten af ​​osteosarkomceller med 96 procent efter 11 dage sammenlignet med ubehandlede prøver. Systemet fremmede også sund knoglevækst.

“Denne undersøgelse introducerer en ny æra af integration – hvor moderne 3d-trykningsteknologi er koblet sammen med en sikker og effektiv anvendelse af alternativ medicin, som muligvis kan give et bedre værktøj til knoglevævsteknik,” sagde Bose.

Forskerne fortsætter det unikke forskningsområde og studerer fordelene ved at integrere andre naturlige forbindelser i biomedicinsk teknologi. Arbejdet blev finansieret af National Institute of Health.

Kilde: Washington State Universitet

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler