Ny undersøgelse viser: Tofu er værre for miljøet en kød

Læsetid: 3 minutter
Deres argumenter bliver mere og mere latterligt, når antallet af mennesker, der stopper med at spise kød, fortsætter med at stige

Deres argumenter bliver mere og mere latterligt, når antallet af mennesker, der stopper med at spise kød, fortsætter med at stige

Denne uges pris for vegansk bashing går til den The Independent, der har offentliggjort et forbløffende stykke, der hævder, at tofu ‘kunne’ være værre for miljøet end kød – ifølge landmændene!

Historien stammede fra en tale fra Dr. Graham McAuliffe fra Rothamsted Institute, som talte i National Farmers Union i denne uge, hvor han forklarede, at hans upublicerede forskning på tofu antyder, at det kunne have en mere drastisk indflydelse på planeten end oksekød, svinekød, og kylling.

Hans konklusioner, sagde han, skulle fortolkes med forsigtighed, da de i øjeblikket kun var et bevis på begrebet. Så grundlæggende meningsløs derefter.

Plantefødevarer har en mindre indvirkning

“Uden tvivl har ærter og jordnødder altid en lavere miljøpåvirkning end nogen husdyrprodukter,” sagde McAuliffe, “Men hvis du ser på tofu, der forarbejdes, så der er mere energi i produktionen, når du retter det faktum at proteinet deri ikke er så fordøjeligt sammenlignet med de kødbaserede produkter, kan du se, at det faktisk kunne have et højere global opvarmningspotentiale end nogen af ​​de monogastriske dyr. “

Monogastriske dyr har kun en mave (ledetråden er i navnet) som os, heste, kaniner, rotter, hunde og svin. Køer er drøvtyggere, de har komplekse maver med fire kamre. Så hvorfor er oksekød inkluderet på listen over kød, som tofu kan være værre end? Olivia Petter, der skrev denne artikel, burde have slået op ‘monogastrisk’.

Mens hun var ved det, skulle hun have læst Joseph Poores undersøgelse, som hun citerede i sin artikel og sagde, at det at skære kød og mejeriprodukter fra din diæt kunne reducere den enkeltes carbon footprint (fra mad) med op til 73 procent. Poores undersøgelse, der tiltrådte meget ros fra andre forskere, viser, hvor katastrofale miljøpåvirkningen af ​​kød- og mejerimad er sammenlignet med plantemad – inklusive tofu – se Poores graf her eller BBCs enkle diagram her.

Misledende marketing

At kalde tofu for en ‘forarbejdet mad’ og antyde, at det kræver en masse energi at producere, er lidt af en strækning – det er næppe som at få en burger, en ko bare hopper ind mellem dine boller!

Tofu er en traditionel mad fremstillet ved koagulering af sojamælk og presning af ostemassen i en blok – en meget lignende proces bruges til at fremstille ost faktisk; så siger NFU, at ost er en forarbejdet mad, der skal undgås af hensyn til miljøet? Det er hvad du kalder et misledende.

Tofu er en meget fedtfattig proteinkilde og bør ikke betragtes som en ultraforarbejdet mad. Hvis du for eksempel ser på ingredienserne i Cauldron Foods tofu – der har lavet tofu i England i 40 år – indeholder det vand, sojabønner og calciumsulfat (en koagulant, der forbedrer calciumindholdet i tofu).

Dette er ikke en meget forarbejdet mad i samme liga som bacon, pølser eller hotdogs, og det er heller ikke – som de alle er – forbundet med miljøskader og kræft.

Spis mere tofu

At målrette tofu som en miljøskurk er latterlig i betragtning af, at så meget af den ødelæggende skovrydning i Amazonas gøres for at dyrke soja til dyrefoder, så folk kan spise kød.

Meget af sofødevarer, der forbruges i England, fremstilles med økologiske bønner, der stammer fra Europa og USA. Hvis du er interesseret i miljøet, skal du stoppe med at spise kød og spise mere tofu!

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler