Zanzibars traditionelle healere: Sådan vokser alternativ medicin i Tanzania

Læsetid: 2 minutter
Patienter siger, at de har tillid til traditionelle healere mere end de overfyldte, underfinansierede offentlige hospitaler

Zanzibars traditionelle healere med deres værktøjssæt af urter, hellige skrifter og massage registreres af myndigheder, der er ivrige efter at regulere de udøvere, der behandler alt fra depression til hernias.

Cirka 340 healere er blevet registreret siden Zanzibar, en region i Tanzania, vedtog Traditionel og alternativ medicinlov i 2009. Anslået 2.000 flere healere, eller mgangas, håber at registrere sig, siger Hassan Combo, regeringsdirektøren i det råd, der registrerer dem.

Mgangas skal være mindst 18 år, have mindst tre års erfaring og have et anbefalingsbrev fra en uddannet mganga. Et råd med 11 medlemmer, der kan omfatte fødselsdeltagere, respekterede healere, landsbyens ældste og advokater godkender ansøgninger hver måned.

Mens regeringen ikke dikterer healers metoder, prøver den at samarbejde med dem om kvalitetskontrol. Læger er forbundet med traditionelle healere for at give dem en vis medicinsk uddannelse om sygdomme som hypertension, diabetes og graviditet, mens mgangas deler oplysninger om patientstatistikker og behov.

Nogle healere bruger urter. Andre bruger skrifter fra den muslimske hellige bog Koranen. De fleste bruger begge dele. Troen på overnaturlige spiritus som djinns har stærkt træk.

De brasilianske stammeland er truet

Fatawi Haji Hafidh, manager ved Makunduchi Hospital, det næststørste regeringsstyrede hospital på Zanzibars hovedø, ​​siger, at overdrevne læger og sygeplejersker måske ikke har tid til at se patienter eller det diagnostiske udstyr.

Patienter kan måske ikke have råd til den ordinerede medicin, eller de kan stoppe med at tage det, før kurset er afsluttet, hvilket fører dem til tilbagefald og øger deres mistanke om myndigheder, der styres af regeringen, sagde han.

Mange tror simpelthen at djinns er problemet.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler