Vegansk Falafel Opskrift
Falafel er en fantastisk dejlig spise, der både er nem at lave, nærende og utroligt velsmagende. Herudover er det også et godt vegansk måltid, hvor man kan bruge falafel i både pitabrød, shawarma og i salater.
Mulighederne er rigtig mange, og falafel er altid et sikkert hit på middagsbordet.
Ingredienser til vegansk falafel
- 400 gram kikærter (kogte)
- 4 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk spidskommen
- 1 bundt persille
- 1 tsk salt
- 3-4 spsk hvedemel
- Olie
Fremgangsmåde
- Start med at komme alle ingredienser, undtaget hvedemel, i en blender eller foodprocessor. Sørg for at blende det hele godt igennem. Blend indtil du har en nærmest krummet konsistens.
- Herefter tilføjer du lidt mel ad gangen, indtil du får en mere sammenhængende dej, der ikke klistrer. Smag gerne til med salt og peber.
- Placer herefter dejen i køleskabet i et par timer. Dette kan dog undlades, men anbefales klart, hvis der er tid til det.
- Varm en pande ved middel varme med godt med olie. Falaflerne skal have godt og vel 4-5 minutter på hver side. Tag dem af, når de er sprøde og gyldne i farven på hver side.
- Serveres med det samme. Falafel kan både gemmes i køleskabet eller fryses.