Veganer Hvorfor?

08. April 2021 • Om vegan
Billede: Pixabay, Engin_Akyurt

Det kan altid være svært at sætte sig ind i en anden levemåde, end den man selv lever. Der er især mange, der stiller spørgsmål til, hvorfor man bliver veganer eller vegetarer, men der faktisk flere gode grunde bag, hvorfor man vælger at tage en stor ændring i sin måde at leve på. Specifikt når det kommer til mad.

Når man er veganer, betyder det, at du skærer alle fødevarer og tilbehør væk, som enten er dyr eller er lavet af dyr. Det vil sige, at de ikke spiser kød, fisk, kylling, men også æg, mælk, pålæg osv. 

Den store årsag (uden at jeg selvfølgelig skal sige noget specifikt, der kan trods alt være mange grunde) er, at mange går op i dyrevelfærd og derfor ikke vil være med til at støtte en industri, hvor mange dyr ofte ikke bliver behandlet godt. 

Ud over det tiltag, man laver i forhold til mad, så er det ikke den eneste ændring, man foretager. Veganere tager også afstand fra tøj, der er produceret under dårlige forhold, såsom i form af børnearbejde.

Jeg tror, at der igennem de næste mange år kommer flere veganere, da det også er en stor belastning for klimaet at producere kød. Klimaet er det helt store fokus i mange lande i øjeblikket og måske kan en ændring i blandt andet spisevaner være med til, at klimaet får det bare lidt bedre.

Du skal vide, at sidens tekst er udviklet for Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af Susannne Friis Bjørner. Herfra siger vi tusind tak.

Hvad er vegansk mad?

25. November 2021 • Om vegan
Billede: canva.com
Læs Resten

Hvad spiser en veganer juleaften?

07. May 2021 • Om vegan
Billede: Pixabay, 7089643
Læs Resten