Vegansk Is Opskrift

09. February 2021 • Om vegan
Billede: Pixabay, inetaLi

Nicecream er bare nice! - også selvom du ikke er veganer. 

Nicecream er en lækker og sundere is lavet på meget få ingredienser og så er det vegansk. Man skal hverken bruge en dyr ismaskine, fløde eller andre specielle ingredienser. 

Det skal du bruge: 

  • 2-3 frosne bananer - alt efter hvor is sulten du er. (jo mere modne bananerne er, jo sødere bliver isen)
  • 3 spsk. raw kakao eller bare almindelig kakao - gerne mere hvis du er en chokoladegris
  • 2 spsk. peanutbutter
  • Mørk chokolade, gerne 60% 

Frys bananerne et par timer før isen laves. 

Tag de frosne bananer op ca. 30 min. før isen laves. Put dem i en blender, minihakker eller brug en stavblender (men sørg for at de ikke er for frosne, så du ikke brænder dine køkkenmaskiner sammen). Tilføj kakao og peanutbutter og blend lidt ekstra. Hak og tilføj den mørke chokolade og top eventuelt med friske blåbær. 

Hvis man vil være rigtig god ved sig selv, kan man tilsætte et skvat vegansk fløde for en mere cremet og en smule federe nicecream. Hvis man ikke er så meget til chokolade, kan man undlade dette og eventuelt nøjes med bare at tilsætte peanutbutter, så isen får en mere nødet smag. Top herefter med lidt lækker krymmel, friske bær eller en syndig vegansk karamelsovs. 

Velbekomme og god fornøjelse!

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finansieret tilstedeblivelsen af dette du lige læste. Der kan du blandt andet bestille: Halskæde med bogstav. Tusind tak for støtten, siger vi.

Hvad er vegansk mad?

25. November 2021 • Om vegan
Billede: canva.com
Læs Resten

Hvad spiser en veganer juleaften?

07. May 2021 • Om vegan
Billede: Pixabay, 7089643
Læs Resten