En tredjedel af kræftpatienter benytter sig af alternativ medicin

Læsetid: 2 minutter
Mens patienter var mere tilbøjelige til at afsløre, hvis de bruger alternativ medicin, end hvis de laver yoga, fortalte en ud af ti supplementtagere ikke til deres læger.

En tredjedel af kræftpatienterne i en ny undersøgelse sagde, at de brugte urtemedicin, kiropraktisk massage eller andre alternative lægemidler, men mange holdt denne hemmelighed for deres læge.

Af kræftpatienterne og de overlevende, der sagde, at de brugte komplementære eller alternative medicin (CAM), sagde 29 procent, at de ikke fortalte deres læge, fandt University-Texas-ledede undersøgelse.

Der er ingen holdepunkter for, at alternative behandlinger kan forbedre kræftoverlevelsen. Selvom nogle behandlinger muligvis forbedrer livskvaliteten, kan urtemidler og visse diæter negativt interagere med ordinerede lægemidler eller gøre dem mindre effektive, sagde eksperter.

En anden nylig undersøgelse antydede, at folk, der brugte CAM’er, dobbelt så sandsynligt at dø af deres sygdom, stort set fordi de var mere tilbøjelige til at nægte nogle eller alle anbefalede behandlinger.

“I betragtning af de potentielt alvorlige, uheldige og vidtrækkende konsekvenser af CAM-brug (især brug af alternative lægemidler) hos patienter med kræft, er der behov for en nøjagtig vurdering af udbredelsen af ​​CAM-brug,” sagde forskerne fra University of Texas.

Den britiske ekspert med supplerende medicin, professor Edzard Ernst, sagde til The Independent, at CAM’er ikke kun er et amerikansk fænomen.

En nylig britisk undersøgelse fandt, at 34 procent af kræftpatienter bruger kosttilskud, hvoraf nogle kan interagere med ordinerede kræftbehandlinger, sagde professor Ernst. ”Vi ved også, at mange patienter ikke informerer deres onkologeteam om dette.”

Han sagde, at nogle behandlinger kan forårsage direkte skade, og andre kunne interagere med de ordinerede behandlinger og muligvis gøre dem mindre effektive.

Kræftpatienter, der bruger homøopati ‘dobbelt så sandsynligt at dø’

Blandt de 3.118 nuværende og tidligere patienter i University of Texas-undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet JAMA Oncology, sagde mere end 1.000, at de havde brugt CAM’er i de sidste 12 måneder.

Alternativ medicin var det mest almindelige eksempel, brugt af 35,8 procent af CAM-brugerne, efterfulgt af kiropraktik eller osteopatisk manipulation af rygsøjlen eller ledene, der blev brugt af 25,4 procent.

Andre terapier inkluderede yoga og massage (henholdsvis 7,6 procent og 14,1 procent). Akupunktur, specielle diæter og homøopati blev hver brugt af mindre end 3 procent af CAM-brugere.

Mens patienter var mere tilbøjelige til at afsløre, hvis de bruger alternativ medicin, end hvis de laver yoga, fortalte en ud af ti supplementtagere ikke til deres læger.

Blandt patienter, der ikke afslørede deres CAM-brug, sagde flertallet, at dette var fordi deres læger ikke spurgte, eller fordi de mente, at deres læger ikke havde brug for at vide det.

Mange patienter sagde, at de var motiverede til at søge alternativ behandling for at gribe kontrollen over deres pleje eller tackle vedvarende symptomer.

”At ignorere populariteten af alternativ medicin er ikke en god mulighed,” sagde prof Ernst til The Independent. Han sagde, at ansvarlige sundhedsudøvere specifikt skal spørge, hvad deres patienter bruger

”Efterfølgende skal de informere dem om de beviser, der stort set er negative, og om de farer, der kan være betydelige.”

Kilde: Independent

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler