Forskere afslører stærk forbindelse mellem brug af psykedelier og forbinde sig med naturen

Læsetid: 3 minutter
Mennesker, der hævder et stærkere bånd til naturen efter en psykedelisk oplevelse, blæser ikke bare røg, ifølge ny forskning.

Mennesker, der hævder et stærkere bånd til naturen efter en psykedelisk oplevelse, blæser ikke bare røg, ifølge ny forskning.

”Vi fandt et stærkt forhold mellem mængden af ​​levetid, brug af psykedelika og naturrelaterethed, samt stigninger i naturrelationer fra før til efter psykedelisk brug,” konkluderede forskere i en undersøgelse, der blev offentliggjort sidste måned i International Journal of Environmental Research and Public Sundhed.

For at måle, hvordan psykedelika påvirker perspektiver på naturen, blev 654 personer, der planlagde at tage stoffer som psilocybin-svampe, LSD, ayahuasca, DMT, mescaline og ibogaine opfordret af Imperial College Londons Center for Psychedelic Research til at deltage i online-studiet. Deltagerne blev derefter sendt e-mail-påmindelser “på flere tidspunkter før og efter den angivne dato for oplevelsen.”

Ved hjælp af statistisk analyse fandt forskerne, at ”naturrelaterethed blev markant forøget med to uger, fire uger og to år efter den psykedeliske oplevelse”, og at deltagernes oplevelse øgede følelsen af ​​”velvære”, når deres holdninger til naturen steg.

Med andre ord synes psykedelisk fremkaldt værdsættelse af den naturlige verden at svare til psykologisk helbred.

“Der blev observeret en signifikant positiv sammenhæng mellem ændringer i naturrelateret relation og ændringer i psykologisk velvære,” skrev forfatterne.

“Det her præsenterede bevis… har relevans for psykedeliske behandlingsmodeller inden for mental sundhed og i lyset af den nuværende økologiske krise, planetarisk sundhed.”

Overraskende var foreninger med naturen “ikke kun opretholdt, men snarere hævet yderligere efter to år” efter oplevelsen. Ifølge forfatterne kunne deltagerne opleve en “positiv feedback-lignende effekt”, hvor psykedelisk brug “førte til, at enkeltpersoner efterfølgende søgte mere eksponering for naturen,” hvilket således styrker forbindelserne med den naturlige verden.

”Disse fund peger på psykedelikernes potentiale til at inducere vedvarende positive ændringer i den måde mennesker forholder sig til deres naturlige miljøer,” skrev forfatterne.

Forskningsteamet bemærkede, at prøvepopulationens baselineforbindelse med naturen var “væsentligt højere end demografisk lignende populationer,” men at “kan forklares med den psykedeliske oplevede karakter af den aktuelle prøve – hvilket antyder, at forudgående psykedelisk brug allerede havde forårsaget en stigning i naturrelationer. ”

“Det er et stadig mere veletableret princip, at kvaliteten af den enkeltes akutte oplevelse under en psykedelisk er forudsigende for efterfølgende psykologiske resultater på lang sigt – såsom forbedringer i mental sundhed.”

Ifølge forskerne er denne undersøgelse “det første empiriske bevis for en årsagsmæssig rolle for psykedelisk brug i forbedring af naturrelationer i en stor prøve af sunde deltagere.”

”Ved meningsfuldt at forbinde med naturen under en psykedelisk oplevelse (især så hvis oplevelsen er inden for rammerne af behagelige naturlige omgivelser), kan ellers friske individer lokkes til at tilbringe mere tid i naturen i fremtiden og derved indtage sundere, mere naturrelaterede livsstil, ”konkluderede undersøgelsen.

Forskningsresultaterne kommer midt i en voksende landsdækkende bevægelse til at afkriminalisere psykedelika i hele USA efter vellykkede kampagner sidste år for at reformere love, der kriminaliserer psilocybin i Denver, og dem, der dækker en bredere vifte af psykedelika i Oakland.

Decriminalize Nature, den passende navngivne gruppe, der ledede Oakland-kampagnen, leder nu lignende bestræbelser, der er udvidet til næsten 100 andre byer. Lokaler, der overvejer at afkriminalisere psykedelika næste inkluderer Chicago, Berkeley og Dallas.

En separat gruppe arbejder på at kvalificere en statsomfattende foranstaltning til Oregon 2020-afstemning, der ville legalisere psilocybin til terapeutisk brug. Derudover begyndte aktivister i Portland også indsamling af underskrifter i sidste måned for en lokal foranstaltning, der ville afkriminalisere en bred vifte af psykedelika som meskalin og ayahuasca.

I mellemtiden sigter Californiens aktivister på at placere et initiativ på statens afstemning for at legalisere psilocybin til voksent brug.

Psychedelics-bevægelsen når også præsidentkampagnen, hvor den demokratiske kandidat Andrew Yang sagde i sidste måned, at han ønsker at gøre psilocybin-svampe “mere frit tilgængelige”, især for militærveteraner.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

On Key

Relaterede artikler